ÇBSK 4. SIRAYA YÜKSELDİ…

Çorlu Belediyesi Basketbol takımı Türkiye Basketbol 2. Liginde Trakyayı temsil eden tek takım.

Kasım ayının sonuna kadar seri galibiyetler alan ÇBSK, üst üste aldığı 5 galibiyetinin ardından kendi sahasında Geçit Spora yenilerek şok bir mağlubiyet almıştı.
Ardından İstanbul deplasmanında Murat Paşaoğlu ile karşılaşan ÇBSK bu mücadeleden 15 sayı farkla mağlup ayrıldı. Aldığı bu iki mağlubiyetin ardından ligde üçüncü sıradayken birden kendini 5. sırada buldu.
Bugün (22.12.2019 Pazar) kendi sahasında son sıralarda yer alan ligin zayıf ekibi Ankara Kayı Gençlik karşısında 32 sayı farklı bir galibiyet alarak adeta kendine geldi. Ve tekrardan çıkışa geçti.

Maç başlar başlamaz güzel bir oyun sergileyen ÇBSK 1.çeyrekte farkı açmaya başladı. 30-13 biten birinci çeyreğin ardından 57-33 biten ikinci çeyrekte fark iyice açılmış oldu. 3. çeyrek farktan dolayı biraz gevşeyen ÇBSK bu şeyrekte çok sayı yedi. Son çeyreğe girilirken skor 84-61 olmuştu. Son çeyrekte ise 22 sayı atıp 13 sayı yiyen ÇBSK 106-74 maçı kazandı.

ÇBSK’da ortalama 25 dakika oyunda kalan (23) Yiğit Özgir Barışık ve (24) Mehmet Oğuzhan Kızıl attıkları 16 şar sayıyla maçın en skorer oyuncuları oldular. ÇBSK bu sonuçla 17 puanla dördüncü sıraya yükseldi. Önümüzdeki hafta ligde 18 puanla ikinci sırada yer alan Kocaeli BŞB Kağıt ile deplasmanda zorlu bir mücadeleye çıkacaklar.